Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 100 българи бедстваха на горящ ферибот край Гърция (ВИДЕО)

18 февруари 2022, 11:56 часа • 8752 прочитания

Най-малко 10 души се издирват след пожара на ферибота "Еврофери Олимпия", който пламна рано тази сутрин край бреговете на Гърция. Това сочат първоначалните данни на спасителните екипи.

На борда е имало 288 души, като сред тях около 100 са били българи. Сред българите има семейства с малки деца.

Предстои да бъде извършено преброяване на спасените пътници, които са откарани в Корфу - т.е. възможно е хората, които към момента не е известно къде са, да бъдат намерени.

За няколко българи все още няма информация къде са и дали са живи, каза за БНТ един от пътниците на ферибота Румен Методиев от Петрич. Малко след това се появи информация от българския консул, че има един блокиран в товарното помещение на ферибота българин.

НЯМА ДАННИ ЗА ПОСТРАДАЛИ ИЛИ ОСТАНАЛИ НА ГОРЯЩИЯ ФЕРИБОТ БЪЛГАРИ (ВИДЕО)

Според информация на гръцката държавна телевизия корабът е превозвал основно професионални шофьори с камионите си. Съобщава се, че е имало поне 160 камиона. Плавателният съд плава под италиански флаг, а на борда му пътуват 237 пътници и 51 души екипаж.

Три влекача и три патрулни лодки са били изпратени, за да помогнат на пътниците да се евакуират от кораба "Euroferry Olympia", който е пътувал за Италия от гръцкия град Игуменица.

Още по темата: Голям пожар на круизен кораб, пътуващ за Италия (ВИДЕО)

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес