Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Националите: Не се притесняваме от Дания, готови сме за битка

25 март 2013, 12:17 часа • 4467 прочитания

"Дания е много силен отбор, но аз съм оптимист и максималист, вярвам, че отборът е подготвен да вземе три точки", обяви селекционерът на националния отбор по футбол Любослав Пенев, цитиран от БГНЕС.

Днес "лъвовете" заминаха за Копенхаген, където утре гостуват на Дания в квалификация за Световното първенство. За щастие в тима няма контузени, единствено Йордан Минев пропуска срещата заради натрупани жълти картони.

"Няма нещо, което да ме притеснява, нито мен, нито момчетата. Готови са и отиваме за една сериозна битка. Подготвени са, така че съм абсолютно спокоен и съм сигурен, че момчетата ще дадат най-доброто от себе си в пореден мач. Манолев е в отлично състояние, нямаме контузени футболисти. Освободих Данчо Минев, защото е наказан за този мач. Наясно съм с титулярния състав", сподели Пенев на Летище София.

"Впечатлението ми за Дания не е ново, отборът е много силен. Още след жребия, винаги съм казвал, че Дания е един от отборите, които ми харесва, как играе, какъв стил имат. Много добре подготвен отбор, солиден в защита и нападение. Не крия, отново казвам, отиваме за победа. Равенството също е приемлив резултат, коментирахме, че от тези два мача, за да останем в играта и да се надяваме на бараж, трябва да спечелим поне четири точки. Засега имаме три, но аз съм оптимист и максималист, вярвам, че отборът е подготвен да вземе три точки. Ако не се получи, високо вдигната глава. Момчетата трябва да дадат това, на което са способни, нищо повече", допълни наставникът на националите.

Според Станислав Манолев не ние трябва да се притесняваме от Дания, а датчаните следва да се притесняват от нас. Манолев заяви, че тимът отива в Копенхаген за победа.

Стълбът в защитата на България Иван Иванов пък наблегна на факта, че трябва да играем добре именно в отбрана. "Трябва да изиграем добър мач в защита, мисля, че напред ще имаме няколко ситуации, от които се надявам да се възползваме. Датчаните определено играха по-добре срещу Чехия. Чехите не са в най-добра форма в момента, ние също ги изпуснахме. Там подходихме малко страхливо в началото и сега можем да съжаляваме за тези изгубени точки там. На датчаните обаче ще им бъде доста по-трудно срещу нас. При една победа дори можем да атакуваме първото място. Мислим мач за мач и съм сигурен, че ще постигнем добър резултат", сподели Иванов на Летище София.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес