Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На косъм от сблъсък: БДЖ наказа персонал, създал условия за влаков инцидент

20 октомври 2023, 17:43 часа • 3806 прочитания

БДЖ наказа локомотивен персонал, създал опасност от влаков инцидент. Новината съобщиха от дружеството. Случаят е от вчера. Става въпрос за персонала на пътнически влак, който се движел по направление София-Бургас.

Какво е нарушението?

При влизане на композицията на втори коловоз в гара Караджалово, локомотивният машинист не е спрял пред затворения изходен сигнал, подминал го е и в резултат на което е срязана стрелка. В същото време от срещуположната страна на трети коловоз преминава пътнически влак 10260, като двата влака се разминават на минимално разстояние един от друг. ОЩЕ: Два влака се удариха челно в Полша, има ранени (СНИМКА)

Последиците заради грешката

При създалата се ситуация няма пострадали пътници и нанесени щети на подвижния железопътен състав. Закъснели са шест влака с общо закъснение от 357 минути. 

Какви бяха наказанията?

На машиниста и помощник-машиниста са наложени дисциплинарни наказания за нарушението. Същите са отстранени от извършване на дейност по управление на подвижен железопътен състав. ОЩЕ: Окончателно: Машинистите от катастрофата в Хитрино влизат в затвора

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес