Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На 25 януари става ясно кой ще стопанисва Северната тангента

02 януари 2019, 17:01 часа • 1922 прочитания

На 25 януари става ясно кой ще стопанисва Северната тангента. Тогава ще се произнесе новосъздадена работна група между АПИ и столична община. Това съобщи председателят на пътната агенция Светослав Глосов, след среща в АПИ със зам.-кмета на столична община Дончо Барбалов малко след като премиерът

Бойко Борисов гръмко обяви, че винетки за северната тангента на София няма да има и попари очакванията на АПИ.

.„Създадохме работна група със столична община, която до 25 януари ще излезе с решение, което да удовлетвори интересите както на столична община, така и на пътната агенция“, заяви на излизане от срещата председателят на АПИ Светослав Глосов.

Интересите на АПИ са да не се намаляват парите от тол таксите,подчерта той. По думите на зам.-кмета Барбалов ще се търси законосъобразна форма, по която да бъдат задоволени очакванията на хората и да бъде осигурен финансов ресурс за развитието и поддържането на транспортната инфраструктура.

В отговор на журналистически въпрос дали няма да бъде прехвърлено на общината поддържането на инфраструктурата, Барбалов само каза, че това предстои да бъде обсъждано от работната група.

До произнасянето й нещата си продължават по досегашния ред. „АПИ се грижи за поддържането на пътната инфраструктура към този момент“, добави Глосов. Той поясни, че е избран срокът 25 януари, тъй като масово винетките, които ползват леките автомобили изтичат на 31 януари.

Ива Иванова
Ива Иванова Отговорен редактор
Новините днес