Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъри падна безславно от Типсаревич в Абу Даби

27 декември 2012, 17:01 часа • 7060 прочитания

Световният номер 3 в мъжкия тенис елит Анди Мъри изненадващо загуби с 0:2 сета от сърбина Янко Типсаревич на демонстративния турнир „Мубадала” в Абу Даби, който реално дава старт на новия тенис сезон.

В отделните части Типсаревич надигра Мъри с 6:3 и 6:4, като на сърбина беше достатъчно да пробие по веднъж подаването на шотландеца, който така и не можа да върне пробивите.

В първата част Типсаревич проби на нула в четвъртия гейм, като впечатление правеше, че Мъри играе без особено желание и е нестабилен от бекхенд – крайно нетипично за него. В началото на втория сет Янко отново взе сервиса на Мъри, още в първия гейм на частта и не позволи на световния номер 3 дори да стигне до шанс за пробив.

Типично за мач между толкова силни състезатели имаше няколко много хубави размени, но като цяло си личеше, че състезателите тепърва ще влизат в кондиция за новия сезон. При Мъри останаха съмнение за травма, но в интервюто след мача той не ги потвърди.

С победата си Типсаревич отиде на полуфинал, където играе с испанеца Николас Алмагро. Алмагро замени сънародника си Рафаел Надал, който отказа турнира в последния момент заради стомашен вирус, а Роджър Федерер и Жо-Вилфред Цонга отказаха да го заместят. В случая с Федерер организаторите първоначално му бяха отказали покана, но след отказа на Надал потърсиха първо него. Швейцарецът, обаче, заяви, че има други планове за подготовка и че първият му турнир за годината ще е Australian Open.

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес