Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъже 3 пъти ме избутваха от стълбата на хеликоптера, оплака се оцеляла от горящия ферибот

31 декември 2014, 08:43 часа • 13442 прочитания

Оцеляла от горящия ферибот българка се оплака, че три пъти мъже са я избутвали от стълбичката на хеликоптера, за да се спасят преди нея. "Мъжете бяха по-нахални от нас, жените. Най-накрая успях да се кача. Кошмар беше! Страшно!", разкри пред Нова телевизия Радка Тодорова. Тя е една от спасените българки, които бяха на борда на горящия ферибот "Норман Атлантик". Корабът "Сан Джорджо" с оцелелите от ферибота-факла акостира късно снощи на италианското пристанище Бриндизи.

"Един от шофьорите разказа – петима от тези, които са спали в камионите си, са починали. Един от оцелелите обаче ни каза, че е видял огън да излиза от единия камион. И от там тръгнало всичко", допълни Радка Тодорова.

"Чухме, че имало трима шофьори, които пиели в кабината на един от камионите и се запалили", разказа своята версия друга нашенка.

"Птица, която минава през комина се е запалила и е паднала долу при тировете", чул пък на свой ред Галин Хайтов. Той също извадил късмет – попаднал на първата спасителна лодка. В паниката обаче той бил блъснат и счупил ръката си. Предстои му операция, преди да се завърне в България. "Бях в ада. Сега съм в рая. Ще разберете какво ви казвам, когато вие се върнете от ада", сподели вчера Галин.

Италианските власти вече работят по версията за умишлен палеж и умишлено причинено убийство. Известно е, че на борда е имало нелегални имигранти.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес