Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВР няма да се ангажира с пари за системата за видеонаблюдение във Варна

17 януари 2014, 14:55 часа • 20990 прочитания

МВР не е страна по договора за изграждане на системата за видеонаблюдение на Варна и не е поемало ангажименти от никакъв характер, не е участвало в договарянето на параметрите по изграждането на системата. Това каза в рамките на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в отговор на въпрос на депутати от ГЕРБ за относно система за видеонаблюдение на град Варна и град Аксаково и осигуряване на финансови средства за дофинансиране на стойността на договора за видеонаблюдение, предаде Агенция "Фокус".

„Визията на МВР се основава на разбиране за тясно сътрудничество с общините с цел повишаване на сигурността на гражданите. Системите за видеонаблюдение са ефективен метод”, посочи Йовчев. МВР няма как да се включи в процес, който вече е приключил, каза министърът. В МВР няма предвидени средства, нито има възможност за доизграждане на системата за видеонаблюдение на Варна, посочи той.

„Изграждането на видеонаблюдение в национален мащаб не е във възможностите на МВР и не са предвидени ресурси в тази посока. Изразяваме безрезервна подкрепа към този съвременен начин за осигуряване на безопасността и реда, но не може да се очаква средствата да са за сметка на бюджет, различен от бюджета на съответната община”, каза още вътрешният министър.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес