Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МВнР осъди убийството на Немцов

28 февруари 2015, 10:08 часа • 15630 прочитания

България остро осъжда убийството на видния руски опозиционен лидер и бивш вицепремиер на Русия Борис Немцов. Това се казва в изявление на българския външен министър Даниел Митов, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

"Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките на загиналия", заявява още Митов.

Той очаква, че руските власти ще проведат независимо разследване и "извършителите на този престъпен акт ще бъдат привлечени под отговорност".

Руският опозиционен политик Борис Немцов беше застрелян снощи в центъра на Москва. Неговото убийство беше осъдено от руския президент Владимир Путин, който го определи като "изключителна провокация". От своя страна министър-председателя Дмитрий Медведев обеща да се направи всичко възможно, за да бъдат разкрити убийците на Немцов.

Борис Немцов е руски либерален политик от епохата на Борис Елцин /1990-2000 г./. Той е бил вицепремиер в кабинета на Сергей Кириенко /1998 г./, когато Русия изпадна в тежка икономическа криза. След това беше част от малката партия Съюз на десните сили, която след 2004 г. не играе почти никакво роля в политическия живот на страната.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес