Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младенов беснее в ефир

08 октомври 2012, 09:26 часа • 12972 прочитания

Министърът на външните работи Николай Младенов реагира изключително остро на въпрос от страна на Виктор Николаев за миналото на неговия баща, който е свързван с бившата Държавна сигурност.

"Не ви ли е неудобно да ми задавате такива въпроси", контрира видимо ядосан Младенов в ефира на bTV.

Въпреки изненадания поглед на журналиста, Николай Младенов продължи с атаката, като каза, че е изключително неприятно за неговите действия да съдят на базата на неговите роднини.

"Моля ви да не бъдете част от комунистическата конспирация. Не намесвайте баща ми и семейството ми", предупреди дипломат номер едно.

Младенов бе категоричен, че няма да позволи посланик в страна членка на ЕС, изпратен на служба през 70-те години, който шпионира тази държава и разработва канали за влияние, да остане на служба там.

"Не действайте така, както правят комунистите", отсече Младенов.

Преди избухването си, външният министър успокои, че няма опасност от въвеждане на британски визи за България.

"От 2014 г. трябва всички ограничения за работа на българи и румънци да паднат. Дебатът във Великобритания е анализ на ангажиментите на Обединеното кралство към ЕС по глава „Правосъдие и вътрешни работи". Това е предизборна агитация с оглед изборите в Консервативната партия", обясни изказването на вътрешния министър на Великобритания Николай Младенов.

Редактор: Ивайло Кючуков

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес