Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Митница Свиленград на изпитателен срок

08 юни 2012, 17:07 часа • 7070 прочитания

Тримесечен изпитателен срок за Свиленградската митница успя да издейства от финансовия министър Симеон Дянков областният управител на Хасково Ирена Узунова. Ведомството беше нарочено за закриване от шефа на Агенция „Митници" Ваньо Танов, след като свиленградските митничари се провалиха тотално на тестовете за лоялност, предаде Стандарт нюз.

Срещата на високо ниво е поискана от губернатора след разговори на Ирена Узунова с кмета на Свиленград Георги Манолов и председателя на местния общински съвет Георги Еленков. Целта е да се запазят работни места в Свиленград и респективно за хасковска област, посочи Узувнова. Тя уточни, че всъщност никога не е ставало въпрос за тоталното закриване на ГКПП-та на триторията на Свиленград, а само за съкращения в митническата администрация. 

По данни на кмета Манолов, ако се стигне до рестриктивните марки, с които заплаши Ваньо Танов, в Свиленград ще пострадат около 120 семейства, в които имат поне по един член служител на митницата.

По време на тримесечния срок на мониторинга митничарите от Свиленград ще минават обучения, а освен това ще бъдат подлагани перманентно на тестове. Очакваните резултати са да се повиши административният и професионалният капацитет на митницата.

„Призовавам ги за работа на очакваното ниво. В рамките на три месеца трябва да докажем, че свиленградската митницата не бива повече да бъде спрягана с коропционни практики и непрофесионализъм”, призова областният управител.

Редактор: Ая Косарова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес