Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Михаил Вешим: Радой Ралин беше инфлуенсър за нас! (ВИДЕО)

01 декември 2022, 14:04 часа • 4379 прочитания

Михаил Вешим с усмивка на лице представя своята хумористична автобиография "Химия на шега", в която авторът не разказва толкова за живота си, колкото до хората, с които е делял глъчката смях в различните моменти.  

Главният редактор на "Стършел" не пише от суета своя автобиографичен роман, нито пък и с цел да подражава на великите хумористите Нушич, Марк Твен, Уди Алън и Чарли Чаплин. С "Химия на шегата" иска да разкаже до каква степен иронията у нас е приемлива. 

Вешим споделя пред Actualno.com за незабравимите си срещите си с Радой Ралин и неговите уроци: 

"Показвал ми е известния артефакт - един налъм потоп в буркан. Като посланието беше, че сатирата ще разцъфти, когато цъфнат налъмите".

За главния редактор на "Стършел" политиците не са подготвени да приемат сатирата у нас днес. "Или се правят, че не я виждат, отминават я, правят се на луди", смята Вешим.

Въпреки трудностите в живота, които се случват на всеки, Вешим със смях разказва какъв е бил някога живота в гнездото на “Стършелите”. А живите класици, пренесли се в небето, като Мирон Иванов, Ясен Антов, Дамян Бегунов, Петър Незнакомов, писателят никога няма да забрави.

"То няма болка, има смешки, шегички и т.н. Така ми мина и животът, защото моят живот мина в шеги и закачки общо взето. Което е по-добре, отколкото да се кахъри човек. Това смятам, че е по-добрата позиция.", споделя още той

Авторът с колкото и оптимизъм да е зареден, знае, че метафората на Радой Ралин за цъфналите налъми ще продължи да бъде актуална.

Още за "Химия на шегата" може да разберете в репортажа на Михаил Митев.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес