Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

МЕТРО България откри 50-ия магазин от франчайз програмата "Моят Магазин" в Сърница

30 септември 2024, 19:44 часа • 556 прочитания

 МЕТРО България откри 50-ия магазин от подновената през изминалата година франчайз програма „Моят магазин“. Новият обект се намира в град Сърница и отбелязва важен етап от развитието на програмата, която има за цел да подкрепя независими търговци и да модернизира традиционната търговия. Специален гост на откриването беше Станислав Хворев, управител на МЕТРО Пловдив 2: „Откриването на 50-ия магазин от програмата „Моят магазин” е знак за нашата дългосрочна ангажираност към българския пазар. Уверени сме, че с този темп на развитие ще постигнем целта си – до края на 2025 г. да достигнем 200 обекта и да се утвърдим като най-голямата верига по брой магазини в България. За нас е важно да продължим да подкрепяме местните търговци и да предоставяме на потребителите удобни квартални магазини с модерен облик и отлични условия за пазаруване“.

Мехмед Талипов, собственик на магазина в град Сърница, управлява своя обект повече от 20 години, в тясно сътрудничество със своя брат. Той споделя, че МЕТРО България винаги е била неизменна част от неговото бизнес приключение. Талипов е участвал в първото издание на програмата „Моят магазин“ и с радост се включва в реновираното ѝ издание, което подчертава ангажимента на компанията към успеха на независимите търговци и тяхната роля в местната икономика.

Традиционната търговия, към която принадлежи и „Моят магазин“, запазва стабилни позиции на българския пазар и отбелязва растеж от 9% от началото на годината според Нилсън, което я прави по-бързорастяща спрямо модерната търговия. Затова е от съществено значение да осигурим приятна атмосфера за пазаруване, като сме убедени, че ключът към успеха на програмата се крие в предлагането на свежи продукти, атрактивни промоции и разнообразен асортимент. Тези фактори подчертават значимостта на франчайз програмата, която продължава да бъде основен двигател за успеха на местните търговци.

 „Моят магазин“ е не просто партньорство между МЕТРО и независимите търговци, а платформа, която им предоставя възможност да запазят своята независимост, като същевременно се възползват от модерни търговски практики. Включването в програмата им осигурява финансова помощ за ребрандиране и реорганизация на магазините, достъп до качествени стоки на конкурентни цени, както и подкрепа за привличане на клиенти чрез национални рекламни кампании.

Независимо дали се намират в големия град или в по-малки населени места, магазините в традиционна търговия играят важна роля, много отвъд търговския аспект – те поддържат социалния живот в своите райони. А Моят магазин предлага решения за тяхното бъдещо развитие.

Програмата „Моят магазин“ бе стартирана през 2013 г. и оттогава непрекъснато се разширява, като днес е част от международна мрежа с над 7000 магазина в 9 държави. През изминалата година програмата беше обновена и разширена, като към днешна дата екипът на „Моят магазин“ се е утроил, за да отговори на нарастващото търсене и амбициите за бъдещето.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес