Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Машинист от БДЖ иска одит на железницата, от Транспортното министерство не дават

22 февруари 2019, 10:00 часа • 6371 прочитания

Машинист от БДЖ се бори, за да получи достъп до одитния доклад, извършен в края на миналата година в дружеството.

От Министерството на транспорта му дават абсурден отговор, че това била служебна информация, която нямала самостоятелно значение и че не е налице преобладаващ обществен интерес. За случая сигнализират от гражданската инициатива "За обществен и релсов транспорт". Оттам твърдят, че тези констатации правят "хората, които се издържат от нашите данъци и дават минималните 175 млн. лв. на година".

Инициативата е подел Младен Младенов, който работи като машинист в БДЖ и през последните шест години твърди, че непрекъснато е отправял запитвания до представители на дружеството по различни въпроси, но получавал отговори, "които не отговарят на истината".

Младенов разказва, че е написал писмо до Транспортното министерство с искане да получи копие от разпоредения одитен доклад в дружеството, но е получил отрицателно становище. Тъй като от ведомството му отговорили, че не е налице обществен интерес относно доклада, машинисът отправя апел през социалната мрежа Facebook одитът да се превърне в обществен интерес и да стане публичен.

"На мен ми стана любопитно какво точно крият и не искат да ми покажат да прочета. Веднага възниква въпросът защо от Министерството на транспорта крият този одит и не искат да го предоставят на един обикновен гражданин като мен?", пита се Младенов. 

Машинисът завършва видеото си с думите, че някой ден предстои да разкаже много интересни неща от своята практика, но "този момент още не е дошъл".

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес