Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мария Шарапова унищожи Винъс Уилямс

18 януари 2013, 11:38 часа • 16332 прочитания

В уникална лекция на агресивния тенис се превърна най-интересната среща при жените - между бившите номер 1 в женската ранглиста Мария Шарапова и Винъс Уилямс, от днешния ден на Australian Open. Шарапова победи с 2:0 сета - 6:1, 6:3 и се класира за четвърти кръг, където ще играе с белгийката Кирстен Флипкенс.

Преди началото на срещата Шарапова беше взела две победи с по 6:0, 6:0 в турнира, а през първия сет на сблъсъка с Уилямс поведе с 4:0 гейма, закръгляйки сметката си на 28 поредни спечелени гейма на тазгодишния Аustralian Open. Рускинята беше истински ураган и измете корта с американката, вземайки първия сет с 6:1. Правеше впечатление, че сервисът на Мария работеше на много високо ниво, а Уилямс не успяваше да се задържи в мощното темпо на игра от основна линия, защото се опитваше да не отстъпва, но играта ѝ с крака вече не е нивото, на което беше в пика на кариерата ѝ.

През втория сет картинката не се промени особено, като Шарапова поведе с 5:1 гейма и чак тогава, при сервис на рускинята за мача, Уилямс успя да я пробие. Това стана след като американката поведе с 40:0, Шарапова спаси и трите последователни точки с мощни сервиси, но след това не успя да обърне изцяло гейма. Все пак при 5:3 Шарапова отново сервираше за мача и този път не допусна грешка, като спечели благодарение на великолепен втори сервис, осигурил ѝ мачбол след 30:30.

При мъжете световният номер 1 Новак Джокович продължи в четвърти кръг след рутинна победа с 3:0 сета (6:4, 6:3, 7:5) над чешкия ветеран Радек Щепанек. По-интересен резултат от мъжката схема беше отпадането на испанеца Фернандо Вердаско, номер 22 от поставените. Той загуби с 2:3 сета (6:4, 3:6, 6:4, 6:7(4), 2:6) от южноафриканеца Кевин Андерсън, който за пръв път в кариерата си ще играе на осминафинал в турнир от Големия шлем.

Автори: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес