Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мариета Йорданова, Бранд Мениджър Purina Pet Care Нестле България: Силно вярвам, че всеки успешен бизнес трябва да бъде солидарен към онези в нужда

12 септември 2023, 11:29 часа • 1910 прочитания

На 16 септември от 10 ч. в Южен парк 2 в рамките на градското издание на „Нестле за Живей Активно! Град 2023Purina и професионалният треньор на кучета и дългогодишен партньор на бранда Асен Аролски AA Training Club ще очакват всички любители и стопани на домашни любимци със специална програма. А сега Мариета Йорданова, Бранд Мениджър Purina Pet Care за Нестле България ще ни разкаже какво предстои и как за втора поредна година Purina ще обвърже събитието с кауза и ще дари храна на приют Фермата, управляван от Animal Rescue.

1. Какви са основните каузи, които Purina подкрепя?

Purina е бранд с установени традиции, пионер в разработването на висококачествени храни за кучета и котки, но също така и с установени ценности, които подкрепят инициативи свързани с това как да бъдем отговорни стопани, насърчаваме присъствието на домашни любимци на работното място, осиновяването на домашни любимци, също така имаме научна дейност свързана с опазването на околната среда - устойчивото производство, суровини, както и опаковки, както и много други. Ангажиментите на Purina са много, тъй като ние вярваме, чe всички заедно създаваме по- добър живот за домашните любимци и хората, които ги обичат.  

2. Освен правилното хранене, колко е важно за домашните любимци и движението?

Разбира се както за хората, така и за животните, движението е ключово важно, за да запазим тяхното здраве, балансирано тегло и мускулна маса. При кучетата има мит, че по- малките породи може да се движат по- малко, което не е напълно вярно, всички кучета имат нужда от достатъчно разходка минимум 30-60 минути, 2 пъти на ден, за да могат да изразходват енергията си и да бъдат щастливи, като разбира се нивата на движение, трябва да бъдат съобразени със здравословното състояние и възрастта на животното. 

3. Г-жо Йорданова, Purina традиционно подкрепя благородни каузи, от колко време сте партньор с Animal Rescue Sofia и кои техни инициативи подкрепяте? С Animal Rescue Sofia си партнираме от дълго време, като ние подкрепяме различни техни инициативи, даряваме храна на приюта, но от тази година дадохме старт на по- голяма инициатива, която те първа ще се развива в следващите години и вярваме, че наистина ще помогнем за проблемът с бездомните животни и увеличим познанията на хората за важни теми като кастрацията и отговорното отглеждане на домашни любимци и други важни теми.  

4. Какво сте подготвили за предстоящото „Нестле за Живей Активно! Град 2023“?

Много интересни предизвикателства сме подготвили с нашия дългогодишен партньор и треньор Асен Аролски. В парка ще подготвим терен с 6 трасета, през които всички, които дойдат със своите кучета ще могат да се включат и да преминат, като през всяка премината локация ще получават печат, а всеки печат ще бъде равен на 1 кг храна, която ще дарим на приют Фермата, управляван от Animal Rescue Sofia в полза на нуждаещите се кучета и котета в приюта. Не се страхувайте, трасетата са много лесни и приятни. Очакваме ви!

5. По ваши наблюдения домашните любимци обичат ли движението и как могат желаещите да се включат в активностите?

Всички домашни любимци и по – специално кучета обичат движението, някои повече, други по- малко, но всички обичат да бъдат навън с техните любящи стопани. Каним всички да дойдат и да се включат в каузата като по един забавен начин заедно с техните пухкави приятели ще дарят храна на нуждаещите се кучета в приют Фермата, управляван от Animal Rescue Sofia. 

6. Какви са съветите на Purina към собствениците на домашни любимци? Обичайте своите пухкави приятели, грижете се добре за тях с правилна храна, която отговаря на техните нужди, разхождайте ги редовно и им осигурявайте редовни прегледи при ветеринар, защото домашните любимци правят и нас по – добри!

7. Вие самата ще се включите ли с домашен любимец?

Да, ще се включа с моя прекрасен Бруно – Голдън Ретрийвър, който е вече на почти 9 месеца, за да дадем заедно своя принос към каузата.

8. Какво ви мотивира да продължавате и надграждате инициативата? 

 Силно вярвам, че всеки успешен бизнес трябва да бъде солидарен към онези в нужда, ние в Purina вярваме, че всяко куче или коте заслужава да има дом, да бъде здраво, щастливо и обичано, затова и не спираме да развиваме нови инициативи, с които да помагаме.  

9. Как се формира количеството дарена храна?

Всеки, който дойде с кучето си ще получи карта с 6-те трасета, които сме подготвили, след всяко преминато трасе ще получава печат, а всеки печат е равен на 1 кг. храна който ще дарим на приют Фермата, управляван от Animal Rescue Sofia. Не се притеснявайте, ако не минете всички трасета дори и само 1 да минете пак ще дадете вашия принос към каузата!

10.  До каква степен дейността на хората е обвързана с дарението?

Дейността на човека дошъл с домашния си любимец е ключова, тъй като той трябва да води своя четириног приятел през трасетата, така двамата заедно, минавайки ги дават своя принос на нуждаещите се животни в приюта. С преминаването на всяко трасе даряват 1 кг храна. Всеки дошъл може да дари общо 6 кг храна, минавайки през всички трасета, а за награда ще получи лакомство от нас!

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес