Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Марица и Струма повишават нивата си

14 март 2016, 11:10 часа • 1460 прочитания

В резултат на валежите през последните дни, нивото на някои от по-големите реки в Пазарджишки регион се повишава, сочи справка на сектор „Хидроложка информация и прогнози” към НИМХ.

За днес нивото на река Марица в района на град Белово се е покачило с 20 см, а край Пазарджик - със 71 см. Леко повишение се отчита и при нивото на река Чепинска, което е в района на град Велинград. Нивото на реката там се е повишило с 9 см. Река Тополница при село Поибрене е покачила нивото си само с 2 см.

През последните 24 часа на територията на Благоевградска област се наблюдава минимално понижение в нивото на река Места. Това каза Бисер Михайлов, областен управител на Благоевградска област, предаде Фокус.

Той каза още, че заради обилните валежи в област Кюстендил, които са надвишили 30 литра на кв.м, река Струма е повишила нивото си с 10 см, но все още тези стойности не са критични.

“Надявам се, че след спирането на валежите река Струма ще започне да намалява нивото си, защото към момента това са високи води, но не са достигнати критични стойности“, коментира Бисер Михайлов.

По отношение на ситуацията в Петрич, управителят на Благоевградска област допълни, че тази сутрин по негово нареждане е изпратена комисия, която се състои от експерти и служители на Областна администрация-Благоевград и Напоителни системи, които ще направят оглед на засегнатите от наводненията земи в района.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес