Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маргарита Попова откри международния детски фестивал "Магията на куклите"

07 август 2015, 20:14 часа • 6550 прочитания

Вицепрезидентът Маргарита Попова даде началото на IV Международен детски фестивал "Магията на куклите". Около 200 деца от България, Русия, Молдова, Украйна, Великобритания и Швейцария се събраха в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия" за участие в творческите работилници за играчки.

Международният фестивал се провежда под патронажа на вицепрезидента, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

В следващите дни тук ще създадем пространство на човешка обич, детска топлота и приятелства, на привързаност към творчеството и изкуството, заяви Маргарита Попова по време на откриването на тридневния фестивал. Тази година проявата е посветена на опазването на околната среда и децата ще правят кукли от природни материали.

Нека да покажем, че обичаме земята ни и да си обещаем да я оставим непокътната от нечисти ръце и помисли, обърна се Маргарита Попова към участниците във фестивала. Вицепрезидентът заяви, че Камчия е място, което децата от различни държави, могат да усещат като свой дом и където те ще бъдат винаги приети гостоприемно.

По време на официалното откриване вицепрезидентът връчи Почетния си плакет на Жени Костадинова – творчески директор на фестивала "Магията на куклите" и управител на Арт-Къща "Куклите". Отличието се присъжда за посветеността за творческото развитие на децата и ентусиазма й да издирва млади таланти. "Нека да ни събирате още много години занапред, за да направим мира сигурен за нас и децата ни", обърна се Маргарита Попова към Жени Костадинова.

Целта на фестивала "Магията на куклите" е чрез творчеството децата да развиват въображение, чувство за естетика и да създават нови приятелства, обясни Жени Костадинова. Тя благодари за връчения й плакет и го посвети на хората, които й помагат.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес