Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Македонски агенти откраднали мощите, за да докажат божествен произход

19 април 2012, 15:12 часа • 8045 прочитания

България разпространява собствена версия на „Шифърът на Леонардо” като обвинява македонската тайна полиция, че е откраднала мощите на Свети Йоан Кръстител от църквата „Свети Димитър” в Сливен, коментира македонското електронно издание еРепортер.

Според изданието „сензационната новина била съобщена от директора на Националния исторически музей Божидар Димитров”. Мощите били откраднати преди една седмица, но новината била пазена в тайна. Димитров е научил за информацията от македонски колега и идеята била чрез ДНК анализ да се докаже, че македонците са пряк наследник на Бога.

Скопие претендира, че Исус Христос е македонец. Вследствие на това, Йоан Кръстител, като негов братовчед, също би трябвало да е македонец. Идеята е да направят ДНК тест, за да докажат, че гените съвпадат на тези на македонската нация”, заявил Димитров.

„Мощите, които Димитров „зрелищно откри на малък остров близо до черноморския град Созопол, според мнозина не са на Свети Йоан Кръстител. В това не вярват и водещи български археолози, които обвиниха Димитров, че си играе с чувствата на вярващите и неговата единствена цел е да бъде в центъра на вниманието”, коментира еРепортер.

„Притчата, в която са замесени македонските тайни служби и македонската идентичност, която според българите не ни е известна, започва от миналата седмица, когато от църквата „Свети Димитър” от Сливен са изчезнали светите мощи”, коментира и електронно издание БезПардон. Димитров е заявил, че идеята била македонците чрез ДНК анализ да докажат, че са преки потомци на Господ. Но всичко това е залудо, тъй като те са 100% българи.

„Преди известно време нашите западни съседи наеха ирландски професор и с негова помощ доказаха, че генът на македонците е съставен от 40% антични македонци, 20% гърци, 20% - сърби и 5% хървати. Основната цел е да докажат, че нямат нито един процент българска кръв. Същевременно обаче техен професор доказа, че македонският ген е 100% български и предполагам, че този човек вече не е на работа”, заявил Димитров, цитиран от БезПардон.

"Аз съм изложил не свое мнение, а мнение на македонски гражданин. Самият аз смятам, че действително това едва ли е много сериозно, макар че от Скопие всичко може да се очаква”, коментира самият Божидар Димитров.

 

Редактор: Десислава Ушатова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес