Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майките от "Системата ни убива" сложиха жалейки на парламента и Министерски съвет

27 октомври 2020, 20:16 часа • 2624 прочитания

Майките от "Системата ни убива" сложиха жалейки на сградите на парламента и на Министерски съвет. Тази вечер протестът, на който се отслужи панихида и проведе факелно шествие е за децата на България, убивани - по думите на майките - от държавата по най-безскрупулен начин, предаде БГНЕС.

Отец Йоан отслужи панихида за загиналите в домове деца. Димитрина Русева от инициативата каза, че държавната система убива децата ни днес.

"Могилино е живо и днес деца умират от глад", заяви Русева и добави, че домове на ужасите има и днес.

След панихидата хората, със запалени факли тръгнаха към Съдебната палата, за да потърсят отговорност от главния прокурор. Според тях настоящият обвинител номер едно, а също и неговите предшественици, не са се отнесли сериозно към сигналите за такива случаи и не са ги разследвали с необходимата сериозност.

БГНЕС припомня, че по-рано днес от МТСП заявиха, че всички домове за деца с увреждания бяха закрити още през 2015 г. "Всички изведени от тях деца са настанени в социални услуги с близка до семейната среда, където получават грижи спрямо индивидуалните си потребности. Това е публично достъпен и лесно проверим факт, който опровергава разпространяваните лъжи за „жестоко и системно убийство на децата с увреждания“, заявиха в позиция от МТСП.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес