Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майки от "Системата ни убива": Получихме заплахи за живота си след вчерашния инцидент пред сградата на ВМРО

17 ноември 2020, 15:26 часа • 2044 прочитания

"Вследствие на бездействието от страна на полицията по време на снощната атака от хора на ВМРО над протестиращи (снощи писахме, че няма арестувани от тях), през нощта получихме заплахи за живота ни и за саморазправа с нас.

Днес пускаме сигнал до Народното събрание, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Пишем го публично, за да знаете, че ако се случи нещо с нас, съучастици са изброените институции, до които е отправен сигнала ни, пишат във Фейсбук протестиращите майки на деца с увреждания от Системата ни убива.

Припомняме, че вчера се стигна до напрежение пред централата на ВМРО. На 131-ия ден от протестите недоволни от властта граждани дойдоха под прозорците на партията, която е част от управляващата коалиция.

Стигна се до кратко стълкновение с използване на бомбички, димки и вода. Според протестиращи, те са били замеряни с бомбички от хора, които са се намирали в сградата, където е централата на партията.

Гражданите се разбягват, а полиция огражда района. Централата на ВМРО на улица „Пиротска“ се намира на по-малко от 500 метра от традиционното сборно място на протеста пред президентството. Полицията направи оглед на щетите.

Пред Offnews протестиращи твърдят, че са разпознали Ангел Джамбазки сред хората в сградата. Според тях портиерът на партийната централа е използвал противопожарният кран, за да ги залива с вода. Очевидци твърдят, че бомбичките, които са хвърляни са били мощни, като едната е паднала директно върху главата на полицай.

Някои от хората са решили да отидат до съседни магазини и да купят яйца с които са отвърнали, но тогава вече към тях са тръгнали униформените, които са били повикани, за да бранят сградата. Вследствие на стълкновението между представителите на ВМРО и протестиращите, входната врата на централата е счупена.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес