Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маями Хийт смаза с рекордна разлика Чикаго Булс

09 май 2013, 12:09 часа • 5067 прочитания

Действащият шампион на НБА "Маями Хийт" отговори по най-добрия начин на изненадващата домакинска загуба от "Чикаго Булс" в първия мач от плейофната серия между двата тима и разби "биковете" със 115:87 във втората среща, предаде БГНЕС.

Шампионите бяха изненадани като домакини от Булс в първия мач, но не допуснаха нов шок при второто си домакинство в серията и разгромиха съперника си с разлика 37 точки. Това бе най-голямата победа в плейофи за Маями в историята им и най-тежката загуба за Чикаго в мачове извън редовния сезон. Леброн Джеймс отбеляза 19 точки и добави 9 асистенции и 5 борби за успеха на своя тим, Рей Алън завърши с 21 точки от пейката, Дуейн Уейд добави 15, а Крис Бош - 13. Всички играчи на Булс се представиха под нивото си, като най-резултатен бе Марко Белинели с 13 точки и 6 асистенции. Стигна се дори до сериозни преракания със съдиите, а безспорно зарядът в серията става все по-голям. Следващият мач е след два дни в Чикаго.

В другата среща от вчера "Голдън Стейт Уориърс" победи "Сан Антонио Спърс" като гост със 100:91 и също изравни серията на 1:1. Така всички серии от втори кръг на плейофите вече са при резултат една на една победи.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес