Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мая Манолова близо до хората - на протестно хоро (ВИДЕО)

22 юли 2016, 14:53 часа • 1717 прочитания

"Днес подкрепих протеста на хората от село Гара Елин Пелин. Вече 35 години те чакат да им бъде изграден стабилен надлез, основна връзка към града Елин Пелин. Преди 38 години е бил построен като временна конструкция с обещанието, че след 3 години ще бъде изграден друг. Днес жителите рискуват всеки ден живота си, защото мостът е в безобразно състояние. Хванах се на хорото на протеста, позитивен и културен начин на хората да изразят недоволството си, но проблемът е сериозен".

Това написа в профила си във Facebook националният омбудсман Мая Манолова. 

"Преди да отида на място проучихме с моите експерти въпроса. През миналата година е проведена обществена поръчка с избран изпълнител", посочва тя.

Процедурата е обжалвана, но от средата на миналия месец има определение на ВАС, което позволява строително-монтажните работи да за почнат предварително. Тоест от средата на миналия месец вече всички процедури и действия са в ръцете на Агенция „Пътна инфраструктура", Областно пътно управление и министъра на регионалното развитие и благоустройството", пише още омбудсманът.

"Това, което аз ще направя, след като бях за пореден път на място, е да им отправя незабавни препоръки, да се чуя с тях лично и да настоявам да започнат ремонта на съоръжението незабавно, защото за това в момента няма никакви юридически пречки", категорична е Манолова.

"Въпрос на отговорност на администрацията е да си свърши работата. В крайна сметка, властите съществуват, за да обслужват гражданите, а не гражданите да са им поданици и да зависят от техните решения", завършва публикацията си тя.

Видео: Facebook

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес