Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магистратите ще получат по около половин заплата коледен бонус

16 декември 2017, 14:49 часа • 1182 прочитания

Магистратите ще получат по около половин заплата коледен бонус. Това се разбра от думите на Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет пред "Дарик". Парите идвали от икономии от напуснали служители и от болнични и така се стигнало до бонус от 43.7% от съответната заплата.

Според Магдалинчев докладът на Европейската комисия от ноември е показал, напредък в работата на съдебната система спрямо ситуацията през януари и това показвало, че вероятно е време наблюдението от страна на Брюксел да бъде преустановено.

И през следващата година ще трябва да се търси решение на битовите проблеми на няколко съдилища, обясни Магдалинчев. Очаква се след ремонт на сградата до Римската стена в София да приеме Административен съд София-град и Административен съд София-област. Обясни, че най-добрият вариант е да се построи нова съдебна палата, което можело да стане и ако се съберат всички пари, платени за наеми през последните десет години.

Във Варна също имало голям проблем с помещенията, с които разполагат съдилищата и се очаква бившата сграда на голяма болница да поеме по-голямата част от съдиите.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес