Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лъвчетата от зоопарка в Благоевград - осиновени от тотомилионер

18 юли 2020, 11:57 часа • 3512 прочитания

Лъвчетата от зоопарка в Благоевград бяха осиновени от тотомилионер, съобщава БТВ. Николай Динков - Нинджата поема издръжката на 2-те бебета и разширява клетката в зоопарка, в която Симба и Бамби ще бъдат настанени след лечението си. По време на ваканцията си в съседна Гърция семейство Динкови разбрали за лъвчетата, които бяха на прага на смъртта в зоопарка.

Решението да им помогне възникнало спонтанно. Динков ще осигурява храна, медицински грижи и всичко необходимо за лъвчетата. Ще им бъде направена и клетка по всички изисквания. Съобщава решението си първо на своите деца, а в лицето на съпругата си среща пълна подкрепа. Признава, че парите не са проблем за него, но държи те да бъдат изразходвани по предназначение за лъвчетат.

През 2015 г. Динков печели над 7 000 000 лева с фиш от 3,40 лева. Строи ВЕЦ и живее луксозно. Преди да спечели голямата награда се занимава със строителни фирми и е имал устроен бизнес. Ако дарените за лъвовете пари не бъдат харчени по предназначение, ще прекрати договора с общината едностранно и ще си ги поиска обратно, категоричен е мъжът. В договора е упоменато, че може да упражнява контрол по всяко време.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес