Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любослав Пенев отрича, че ще поеме ЦСКА

20 юни 2013, 11:04 часа • 6273 прочитания

Христо Стоичков ще е едновременно президент и треньор на ЦСКА. Това съобщи досегашният собственик на червените Димитър Борисов.

Борисов потвърди, че Гриша Ганчев няма да е новият мажоритарен собственик на армейския клуб, но ще помага финансово.

Междувременно треньорът на националния отбор Любослав Пенев коментира, че "са го вкарали във филм". Коментарът е във връзка с информацията, че Пенев ще стане треньор на ЦСКА. Football24.bg цитира интервю на Пенев в "Труд", в което легендарният нападател обяснява, че е добре да има нов проект ЦСКА.

Междувременно друга червена легенда в лицето на Петър Жеков заяви, че има информация, че Любо Пенев е склоняван да стане треньор на ЦСКА, пише football24.bg.

Вчера се говореше, че ЦСКА ще вземе лиценза на "Нефтохимик", за да изчисти задълженията си. Оказа се обаче, че бургаската верига строителни хипермаркети „Мастерхаус" е осигурила голяма част от тренировъчните пособия и футболни топки от водеща марка в спортните уреди за отбора на "Нефтохимик". Членът на управата на Нефтохимик Николай Тодоров изрази своята специална благодарност към собственика на компанията Павел Бошнаков за подкрепата. Той подчерта, че това е само първата стъпка към очертаващото се ползотворно сътрудничество. Очаква се в следващите дни фирмата да осигури 50 000 лева за издръжката на клуба.

Други 200 000 ще бъдат дадени от основния акционер Николай Филипов, който се оттегли от управата на клуба, но ще помага финансово. От общината се чакат допълнителни 150 000 лева от актуализацията на бюджета. Около 140 хил. лева пък трябва да бъдат преведени в началото на август по договора за телевизионните права. Чака се и срещата с ръководството на „ЛУКойл-Нефтохим" за нов договор за реклама, който по предварителни разчети трябва да бъде в размер на 2 милиона лева на година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес