Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любо Пенев става треньор на ЦСКА?

19 юни 2013, 12:55 часа • 15776 прочитания

Националният селекционер Любослав Пенев може да се завърне на "Българска армия" като наставник на ЦСКА след промените в клуба, които трябва да бъда обявени официално до края на деня, предаде БГНЕС.

По-рано днес стана ясно, че Христо Стоичков ще стане президент на "червените" и ще държи акциите на клуба, като новият ЦСКА ще бъде спонсориран от група бизнесмени, начело с Гриша Ганчев. Възможно е Стоичков да съвместява две позиции и да остане старши-треньор на "армейците", но по-скоро новият наставник на ЦСКА ще е Любослав Пенев. Той няма да има проблем да съвместява работата като национален селекционер с тази на "Българска армия".

Най-вероятно е "червените" да вземат лиценза на закъсалия финансово новак "Нефтохимик", а не на "Литекс", както се говореше досега. Вече е сигурно, че ЦСКА няма да участва в евротурнирите през пролетта, а "Ботев Пловдив" ще заеме тяхното място в Лига Европа.

Стана ясно и кои точно футболисти ще преминат от Литекс на "Армията" - Георги Миланов, Антон Недялков, Николай Бодуров и Армандо Ваюши. Официалното име на новия клуб ще бъде ЦСКА 1923. Очаква се всички тези промени да бъдат обявени официално до края на деня.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес