Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любимец на посетители и персонал: Отиде си мечокът Боби от парка в Белица

11 октомври 2024, 13:05 часа • 569 прочитания

След сериозно заболяване е починал мечокът Боби в Парка за мечки в Белица, съобщиха от организацията в социалните мрежи. 

Повече за заболюването

От поста става ясно, че през последните две години мечокът се е борил със сериозно заболяване на кожата.

"Наскоро здравето му се влоши и се наложи да претърпи операция на главата. След многобройни изследвания и лечения, установихме, че състоянието му е причинено от автоимунно заболяване. След лечението, Боби се чувстваше по-добре и му бяха предписани нови лекарства", разказват от парка.
Те обаче допълват, че за съжаление, новият план за лечение е подействал добре само за няколко седмици, след което той отново се е влошил.

"След като изчерпахме всички възможности за лечение на състоянието му, което му причиняваше болезнени петна по цялото тяло, и предвид резултатите от последния контролен преглед, разкриващи, че вътрешните му органи започват да показват влошаване, в комбинация с напредналата артроза в двете тазобедрени стави, се взе решение да се сложи край на страданията му и да го пуснем да си отиде",  обясняват от парка в Белица. ОЩЕ: Мечка си взе набързо гореща вана в САЩ (ВИДЕО)

Историята на Боби

Преди спасяването му през 2001 г., 27-годишният мечок е танцуваща мечка в България. Тъй като е спасен в ранна възраст, Боби не е имал белези, останали от носенето на вериги, както останалите бивши „танцуващи мечки“, живеещи в защитеното убежище.

С пристигането си в Парка за мечки в Белица, който "Четири лапи" управлява съвместно с Фондация "Бриджит Бардо", Боби се превръща в спокойно мече, което с чара си грабна сърцата на много посетители, както и на целия екип на парка. 

"Той беше най-доверчивото и любопитно мече, което имаше невероятна връзка с гледачите си, въпреки преживяванията си от миналото. Една от най-интересните му черти беше, че той сякаш забелязваше графика на персонала и поздравяваше любимите си гледачи в началото на всяка смяна. Почивай в мир, прекрасен Боби. Ще ни липсващ много!", пишат от парка в Белица. ОЩЕ: Спасените мечета от Белица имат нужда от средства, за да заминат за Гърция (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес