Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Логопедичен маратон стартира на 19 ноември

14 ноември 2022, 13:19 часа • 1094 прочитания

На 19-20 и 26-27 ноември от 10 до 16 часа ще бъде дадено началото на логоподичен маратон. Той ще се проведе онлайн.

Съзнателно и несъзнателно, ние оказваме влияние върху формирането на уменията за общуване на нашето дете, дори още докато то е в утробата ни. Ето защо е важно да сме запознати с принципите и спецификите на този процес.

Появата на речта е ключово умение, което се формира в първата година след раждането. След раждането стимулацията се изразява най-вече в движение. Това движение е пряко свързано с двигателните умения. Дори вида на храната, която предлагаме на детето, оказва влияние. Как ли? Много просто: при пюрираната храна няма нужда от дъвкателни движения, но именно тези движения спомагат за развитието на определени мускули, които ще участват на малко по-късен етап в речта и говора на детето.

Кога и как проговарят децата? Кои други умения предхождат речта? Кога можем да говорим за изостаналост в речевите умения на детето? Какви може да са причините за подобно забавяне? Какво на практика можем да направим, за да стимулираме появата на речта на нашето дете?

Отговори на тези и други въпроси ще бъдат дискутирани дискутираме по време на Логопедичен маратон, заедно с водещи логопеди и специалисти. Те ще отговарят на всички ваши въпроси. 

Повече подробности за програмата и записвания ВИЖТЕ ТУК

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес