Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лято 2020: Чадъри и шезлонги безплатни или на символични цени

29 април 2020, 08:56 часа • 4319 прочитания

Планираме на първи юли да започнем със сезона. Нека се обединим, за да можем тази година да се фокусираме върху България - призовавам да изберем българското. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова в ефира на сутрешния блок на bTV по отношение на мерките, които държавата предприема, за старта на летен сезон 2020.

От 15 юни ще започне активната подготовка, но тя и в момента не е спряла. В непрекъсната комуникация сме с Националния оперативен щаб. Дай Боже, по-рано да можем да отидем на море, изрази надежда Ангелкова.

Вариантите за чадърите и шезлонгите са два - безплатни и на символични цени. В момента сме анализирали всеки един плаж, но утре ще обсъдим цените с концесионерите, поясни още министър Ангелкова. Изработили сме общи препоръки за местата за настаняване и в диалог с бранша ще направим организация на спецификата на всеки обект. Много е важно как ще се направи достъп до ресторантите и местата за хранене, подчерта министър Ангелкова. Стана ясно, че е подготвена и декларация за пътуване на собствен риск за туристите.

Министър Ангелкова поясни, че по повод исканата ѝ оставка, такава се иска, ако си виновен за нещо конкретно. Тя попита риторично дали е виновна, че има зараза с коронавирус. Ангелкова посочи, че туроператорите могат да ползват безлихвените кредити с дълъг гратисен период. Ангелкова подчерта, че вратата на Министерството на туризма е отворена за всеки.

Ангелкова призова да не се отменят резервациите за юни, юли и август и призова за насърчаване на вътрешния туризъм. 

Темата продължава и в тези материали.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес