Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лили Маринкова уволнена от Канал 3 заради Делян Пеевски?

04 октомври 2013, 09:30 часа • 68155 прочитания

Още едно от най-популярните лица на Канал 3 Лили Маринкова вече няма да радва редовните зрители на медията с предаването си „Вън от рая”. Шоуто вече е свалено от ефира на телевизията, а причината, изтъкната от самата Маринкова, са неудобните теми в последното предаване.

В сутрешния блок на Нова телевизия Маринкова, която е известна и като лицето на „Неделя 150” на БНР, разказа, че в последното ѝ предаване е била засегната темата Делян Пеевски – откъде е тръгнал, ранните му години на възход във Варна и кои са хората, които са му помогнали да стане това, което е днес. Както е добре известно, през 2001 година Пеевски е назначен за директор на „Пристанище Варна” ЕАД – най-голямото пристанище в страната, но по-късно е освободен от поста поради липса на образователен ценз за длъжността.

Маринкова каза още, че в последното ѝ предаване е била отворена темата и за Емел Етем – къде в момента се намира тя и с какво се занимава. Именно по време на управлението на Тройната коалиция Пеевски беше назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии, като една от основните му задачи е управлението на Държавния резерв. Тогавашният премиер Сергей Станишев го уволни от поста заради участието му в корупционния скандал между ексминистъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и шефа на националното следствие Ангел Александров. Той беше обвинен от директора на „Булгартабак" Христо Лачев, че му е оказвал натиск и е лобирал за определени фирми при извършване на ремонтни дейности. Впоследствие обаче Пеевски беше върнат обратно на работа.

Лили Маринкова призна, че предаването е свалено от новите собственици на Канал 3 „Елит Медиа България”. Техният представител Кеворк Маршлян е уведомил журналистката за решението, но не е пояснил какви са мотивите. Последното предаване „Вън от рая” дори е било изтрито от архива на Канал 3, казва Маринкова. В него гости са били Тома Биков, Корман Исмаилов и бившият офицер от НСО Николай Марков, които са коментирали и интервюто на Лютви Местан по bTV от 19 септември, в което Местан също не отговори кой е предложил Пеевски за поста председател на ДАНС.

Припомняме, че в края на лятото и Сашо Диков напусна Канал 3 след като изрази несъгласие с уволнението на репортерката Петя Петрова. Мотивът за уволнението ѝ беше, че е отразила протест пред земеделското министерство, без да е потърсила гледната точка на другата страна.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес