Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лидерът на "Системата ни убива" за Сачева - министър-лъжа. Майките искат оставка и на полицай

03 август 2020, 08:09 часа • 7538 прочитания

Деница Сачева ни изкара на улицата. Тя демагогства всичко. Това заяви лидерът на инициативата "Системата ни убива" Вера Иванова, след като социалният министър посочи инициативата като "деструктивна". И попита как така по пресконференции стоят само представители на организации, които са към Министерския съвет.

Иванова нарече Сачева "министър лъжа" пред Нова телевизия, защото казала, "че взема 10 пъти повече" от 159 лева, които отивали за лежащите с най-тежки увреждания хора. Тя е категорична, че макар да има приети нови закони, пари не се дават както трябва и даде пример с протеста им заради 5000 души, получили частични инвалидни пенсии – според виждането на "Системата ни убива".

Друг член на "Системата ни убива" – Венелина Казанджиева, попита как националнопредставителните организации на хора с увреждания получават държавни пари и колко хора там са с ТЕЛК. По думите ѝ, отговор по тази тема тя не е получила.

Какво беше положението преди 2 години – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! Междувременно Адриана Стоименова, която е основно действащо лице в материала от предишното изречение, стана зам.-министър на Деница Сачева.

Припомняме, че в събота вечерта (1 август) микробусът на „Системата ни убива” опита да се присъедини към протестиращите на „Орлов мост”, но не му беше позволено. Вера Иванова беше категорична, че първоначално бусът е получил полицейско разрешение, но е бил спрян в отсечката между Софийския университет и "Орлов мост". "Бяхме неправомерно задържани, а полицаите блъскаха и бутаха децата ни", каза Иванова, която уточни, че в буса е имало 5 майки и 2 деца. "Държим незабавна оставка на полицай Николов", заяви Вера Иванова, която видя капан в случилото се и арест на майките с деца с увреждания, с провокации.

"Ще стоим тук, докато не си даде оставката този полицай", добави тя. Бусът сега се намира на кръстовището пред Софийския университет.

Снощи в. "24 часа" припомни как се развиха нещата в "Системата ни убива" и как там също имаше разцепление.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес