Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЛГБТИ организациите с призив към институциите и политическите партии

08 юни 2021, 17:32 часа • 2266 прочитания

,,Организационният комитет на София Прайд остро осъжда серията правонарушения, включително евентуални престъпления, извършени през последните три седмици и насочени срещу ЛГБТИ общността и срещу събития, част от културната програма на прайда|”. Това се казва в отворено писмо от организацията до медиите.  

ЛГБТИ общонстта призовава хората да не се страхуват, да се включат в шествието на са 12 юни.

,,Вие – представителите на основните действащи в държавата ни институции – президентство, министерски съвет, съдебна власт, местна власт, както и всички публични политически лица – носите пряка отговорност да уверите всеки един български гражданин, всеки човек, попаднал на териториторията на тази държава, че никой няма право да заплашва живота му; че никой няма право да го унижава, да подлага на съмнение неговото човешко достойнство и права; че всяко насилие и агресия ще срещнат най-строгия отпор на закона”.

От ЛГБТИ общността настояват държавните институции да осъдят остро всички хомофобски и трансфобски противоправни прояви от последните седмици.

 ,,Време е да се ангажирате с диалог с ЛГБТИ организациите и да започнете борба с престъпленията от омраза”, допълват в писмото.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес