Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Левски стигна финала на баскетболното ни първенство

18 май 2013, 18:30 часа • 7748 прочитания

Отборът на "Левски" се класира по изключително драматичен начин за финала на Националната баскетболна лига, след като удържа невероятен обрат от страна на "Балкан" и спечели решителната пета среща от полуфиналната серия с 80:76, предаде БГНЕС.

Възпитаниците на Александър Тодоров успяха да стигнат до пети мач, след като взеха двете си домакинства и изравниха серията до 2:2, но решителната среща в зала "Универсиада" започна много лошо за тях. Гостите не бяха на ниво в първите две част и на почивката изоставаха с цели 21 точки - 48:27. По всички изглеждаше, че "сините" с лекота ще вземат мача и ще се класират на четвърти пореден финал, но играчите на Балкан направиха истински подвиг и в третата част наваксаха цели 20 точки, за да изостават само с една преди последната четвъртина.

В нея отборът на Балкан продължи със силната си игра и стигна до преднина от 7 точки при 73:66. В последните минути обаче възпитаниците на Тити Папазов се вдигнаха и успяха в крайна сметка да стигна до победата, като крайният резултат бе 80:76 в тяхна полза. По този начин "сините" се класираха на четвърти пореден финал в НБЛ, където ще срещнат Лукойл Академик или Рилски Спортист.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес