Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Летен сезон 2023-а: Защо няма туристи по българското Черноморие? (ВИДЕО)

03 юли 2023, 18:30 часа • 19786 прочитания

В началото на тази година, експерти, хотелиери и туроператори предвидиха силен сезон за българското Черноморие.

Със затоплянето на времето и началото на летния сезон обаче улиците, плажовете и заведенията в морските градове и курорти изглеждат някак празни, в сравнение с минали години. 

Според хотелиерите, причината за това се крие не само в спекулациите за замърсяване на водата, идваща от язовира "Нова Каховка", но и в повишаването на цените, заради инфлацията. Още: Има ли спад на туристите по Черноморието?

Въпреки добрите резултати от първата половина на месец юни, проучване, извършено от експертите на Министерството на туризма сред големите туроператори за входящ туризъм, показва, че има сериозни притеснения за резервациите в последния момент, което би се отразило на резултатите през месеците юли и август.

"Голяма част от българите остават да почиват в България, а гръцки туристи идват във вътрешността на страната ни. Министерството на туризма разработва две политики за развитие на кадрите в туризма", стана ясно от коментара на ресорния министър Зарица Динкова.

Какви са очакванията на хотелиерите, замърсена ли е водата и имали други причини за намаляването на туристите - вижте в репортажа: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес