Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекари, медицински сестри и граждани на Враца пак на протест в защита на болницата

07 октомври 2017, 15:21 часа • 1163 прочитания

Въпреки поройния дъжд и почивния ден, лекари, медицински сестри и граждани на Враца излязоха на протест в защита на съществуването на врачанската болница. Петдесетината протестиращи преградиха булевард “2 юни” и спряха движението.

За първи път от последните дни сред протестиращите се прокрадна надежда за решение на казуса, която обобщи д-р Емил Младенов, председател на синдиката “Подкрепа” в здравното заведение във Враца.

“Предполагам, че двата почивни дни ще избистрят комплексното решение на проблема с врачанската болница, който изисква не само осигуряването на заплати, а и изясняване на отговорността – кой носи вина за неизгодните сключени и поддържани договори, за натрупаните задължения. Защото държавата е мажоритарен собственик на дружеството, а управителят носи цялата отговорност. И мисля, че тези неща стоят в контекста на цялостното решение на проблема със задлъжнялостта на болницата и невъзможността да се изплащат заплати”, каза д-р Младенов, цитиран от радио „Дарик“.

В неделя, в 12.00 часа във Враца отново ще има протест и така до решаването на казуса с МБАЛ “Христо Ботев” – болницата, която обслужва пациенти не само във Врачанска област, а и от целия Северозапад.

Мария Иванова
Мария Иванова Отговорен редактор
Новините днес