Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леда Милева връчва Голямата награда на "Салон на изкуствата 2012"

21 май 2012, 11:17 часа • 37797 прочитания

Писателката Леда Милева ще връчи тази вечер Голямата награда за принос към българското изкуство и култура на фестивала "Салон на изкуствата 2012", която тази година е присъдена на Йълдъз Ибрахимова, предаде БГНЕС.

Леда Милева е миналгодишната носителка на престижното отличие. Тази година пролетният фестивал "Салон на изкуствата" ще връчи само една награда в желанието си да изтъкне значимостта на носителя й.

За пръв път в своята кариера днес уникалната Йълдъз Ибрахимова ще излезе на сцената в зала 1 на НДК за самостоятелен концерт. Това е малкоизвестен факт, който учудва дори и нейните най-запалени почитатели. С разнообразна музикална програма, която включва класическа музика, джаз и етно импровизации, тя ще отбележи 60-годишния си юбилей. Веднага след концерта ще й бъде връчена Голямата награда на фестивала "Салон на изкуствата".

"Салонът на изкуствата" продължава до 31 май и в него, освен днешния концерт на Йълдъз Ибрахимова, своя оригинална музикална провокация е подготвила Нина Николина с Берковската духова музика и приятели на 24 май, два от най-актуалните в момента спектакли на балет "Арабеск" - "Тъй рече Заратустра" и "Малки правила", на 23 май, танцовият спектакъл "Забравени" на трупата на Нешка Робева, на 28 май, както и гостуването на прочутия балет "Ермитаж" от Санкт Петербург.

Редактор: Десислава Симова

Валентин Стоев
Валентин Стоев Отговорен редактор
Новините днес