Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лазаров: Обстановката в бедстващите райони се нормализира

11 март 2015, 21:06 часа • 8827 прочитания

Държавните структури действаха координирано и своевременно за овладяване на тежката ситуация в страната след обилните снеговалежи. Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” пред "Фокус".

Той каза още, че пътната обстановка в страната се нормализира. „Нормализира се обстановката в бедстващите райони, републиканските пътища в областите на Смолян, Кърджали и Хасково са проходими при зимни условия. Голяма част от първокласната, второкласната и третокласната пътни мрежи е разчистена, но в определени участъци остават ограниченията за тежкотоварни моторни превозни средства“, обясни инж. Лазаров.

Той съобщи още, че до възстановяване на електричеството превантивно ще бъдат затваряни пътищата от третокласната пътна мрежа през тъмната част на нощта в районите на бедстващите области. Инж. Лазар Лазаров каза още, че бюджетът на пътната агенция от сто хиляди евро е крайно недостатъчен за поддръжка на републиканската пътна мрежа на европейско ниво.

„АПИ остава в готовност при необходимост да продължи работа за разчистване на пътищата в страната”, добави инж. Лазаров.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес