Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Кърменето в мола" завърши с извънсъдебно споразумение

09 юни 2015, 11:36 часа • 16026 прочитания

Прословутият случай с кърменето в мола е приключил с извънсъдебно споразумение. Това съобщава на своята официална страница Българският хелзинкски комитет (БХК), който пое защитата на Деница Панайотова - главната героиня в случая.

Не е ясно какво е получила като обезщетение Панайотова, но се упоменава изрично, че тя ще дари получената сума за организиране на кампания в подкрепа на кърменето на обществени места.

Предисторията

"Детето ми заплака, защото беше изморено и гладно. Естествената ми реакция беше да го накърмя и така да го успокоя бързо. Не вярвах, че някому това може да бъде неприятно“, разказа Деница Панайотова за случая в столичен мол, цитирана от БХК.

Непосредствено след като жената е помолена да преустанови кърменето на обществено място, тя е подала жалба до управата на мола. Началникът на охраната на търговския център е потвърдил пред нея, че кърменето на територията на търговския център е нежелателно и гледката на кърмещи жени възмущавала другите клиенти на центъра.

На подадената жалба Панайотова не е получила писмен отговор. Всичко това е накарало майката да се чувства унизена, въпреки че тя е убедена, че е направила най-доброто за детето си като го е накърмила.

Оказа се, че случаят е станал месеци преди да се разшуми. Адвокатът на Деница Панайотова дори обяви случая за "полова дискриминация". Но въпреки това шумът, особено в социалните мрежи, беше огромен, а дори премиерът Бойко Борисов намери начин да се вмъкне в темата - с думите: "Понеже имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал някой".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес