Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Къде ще почивате това лято: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

13 май 2024, 21:00 часа • 4716 прочитания

Времето се затопля и започваме все по-често да си задаваме въпроса "Къде ще ходим на море?". България или Гърция? Слънчев бряг или Варна? Златни пясъци или Ахтопол? 

От Actualno.com се допитахме до граждани, за да разберем кои са най-предпочитаните дестинации тази година. 

По-голямата част от попитаните отговориха, че предпочитат да посещават нашето Черноморие. Причината за това е по-близкото разстояние, по-достъпните цени на настаняване и разнообразието от плажове и забавления. ОЩЕ: Липса на кадри: По Черноморието ще разчитат на работници от Узбекистан и Киргизстан

Снимка: IStock

Според туристическия бранш надеждите са, че летен сезон 2024-та ще бъде по-добър от миналогодишния. Освен български туристи, се очаква у нас да почиват и гости от Полша, Румъния и Германия.

Увеличение на цените за чадър и шезлонг на плажа не се очаква, но на този етап преобладават спекулациите за ръст на цените на другите туристически услуги като нощувки, храна и забавления.

Хотелиерите по Южното Черноморие очакват ръст на туристите на база ранни записвания. Те се надяват тазгодишният летен туристически сезон да бъде мине без проблеми, а ранните резервации бележат отсега ръст от 15-20%.

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес