Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кукумявка за Коледа

14 декември 2013, 09:15 часа • 47660 прочитания

Изборът на коледни подаръци никога не е лесен, но тази година имаме още една възможност. За пръв път Спасителният център на Зелени Балкани предлага програма за осиновяване на диви птици от застрашени видове, съобщи БГНЕС.

След като е попаднала при ветеринарните лекари, всяка една от предлаганите птици има своята история, а осиновителят ще стане съпричастен с нея, оттам и с природата, смятат авторите на идеята. В сайта на Зелени Балкани са показани със снимки всички питомци на Спасителния център, които може да бъдат осиновени, както и таксите за месец.

Със събраните средства се подпомага дейността на еколозите, които неуморимо преследват целта си да върнат в природата застрашените видове и да им дадат шанса да продължат да се размножават.

Сред предложените кандидатури за осиновяване има редки и ценни птици, като царски орел, черен щъркел, горска улулица, забулена сова, блатна сова, белоопашат мишелов, осояд, късопръст ястреб, ловен сокол, белошипа ветрушка, черен и египетски лешояд, пеликан, а в края на списъка се мъдри и таралеж с латинското си име Erinaceus concolor.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес