Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кръщават зала в НДК на Крикор Азарян

15 март 2015, 13:08 часа • 9785 прочитания

Зала 2 в Националния дворец на културата вече ще носи името на големия режисьор Крикор Азарян. Това съобщи на рождения му ден директорът на НДК Мирослав Боршош. “Не излизай на сцената, ако нямаш какво да кажеш!”, припомни той думите на Азарян, който днес щеше да навърши 81 години.

В понеделник започва ремонта на амфитеатралната зала и през новия сезон тя ще бъде втората най-голяма сцена след Народния театър, в която ще се играят качествени представления.

Мирослав Боршош се обърна към представителите на медиите с думите: “За мен е чест да ви приветствам и да ви съобщя, че вие имате привилегията да бъдете първите зрители в залата, която от от днес се надяваме да бъде дом за духа на големия български творец Крикор Азарян”.

За първия сезон ще бъдат поканени някои от най-добрите български режисьори, които да реализират своите постановки, като успоредно с това ще бъдат поканени и най-младите творци, които в момента не работят достатъчно активно, предаде БЛИЦ.

Изключително важен акцент в програмата на новата театрална зала “Азарян” ще бъде поставен и върху българската драматургия. „Да има дом за българската драматургия е и моя лична кауза. И макар да съм наясно, че това е изключително висока летва, съм сигурна, че с подкрепата на г-н Боршош ще успеем да я реализираме“, каза в заключение Борисова.

На събитието присъства и дъщерята на Крикор Азарян – Хермина, която бе видимо развълнувана от преименуването на новата зала.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес