Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Криминален психолог: Не му е работа на директора на НСО да отива да овладява положението със сестрите

06 март 2020, 16:55 часа • 1680 прочитания

„Когато се водят преговори, никога на тях не ходят хора, които могат да взимат решения, най-малкото защото това осигурява време, в което ситуацията да се развие по благоприятен начин. Не може ръководител от такъв ранг да отива да води тези преговори“. Това коментира в студиото на предаването „Плюс-Минус“ криминалният психолог Тодор Тодоров..

„Не му е работа на директора на НСО да отива в такава ситуация да овладява положението. Ако ситуацията ескалира и някоя от сестрите постави неизпълними искания на него като шеф, той какво ще направи?“, попита риторично той.

Тодоров беше категоричен, че хора, които нямат необходимата компетентност и подготовка, не трябва да се намесват в една такава ситуация, като за пример даде сутрешните включвания по телевизиите. „Това може да усложни ситуацията страшно много. Ако някой реши да бъде полезен, нека все пак преди това разбере как точно може да бъде полезен. Ако ти излъчваш директно цялото това нещо и в този момент стане нещастен случай, например човек може да се подхлъзне, може всичко да стане, какво правим тогава?“, попита Тодор Тодоров, като допълни, че в една такава ситуация медиите нямат място на първа линия.

Запитан за излизането на двама служители на НСО на прозореца, които със сила опитаха да приберат вътре едната от протестиращите медицински сестри, експертът обясни, че като метод на действие това не е грешно и се е случвало в дадени ситуации. „Друг е въпросът хората, които са решили да действат така, дали са преценили правилно, защото ако не си физически по-силен и достатъчно здрав, не трябва да се втурваш в това приключение“, заяви Тодоров, като допълни, че подобни действия не трябва да бъдат излъчвани на живо.

„Когато човек е поставен на ръба, той може да предприеме действия, за които после може да съжалява. От момента, в който тези жени са влезнали там, до момента, в който се разиграва тези ексцесии има един период от време, за който някой да каже какво е правено там и как се е стигнало до тази ескалация“, допълни Тодор Тодоров. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес