Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костов: Трети свидетел твърди за връзка между Първанов и Алексей

02 февруари 2012, 09:49 часа • 7009 прочитания

За твърденията на министър Цветан Цветанов, че Иван Костов трябва да наблюдава делото Октопод, защото един от основните свидетели е сезирал лично Костов с жалба за това, което му е причинено на него и семейството му и Костов не го е защитил, синият лидер заяви, че това е нагла клевета.

Костов изрази пред Нова телевизия дълбоко разочарование от вътрешния министър Цветанов и коментира делото Октопод. Той заяви, че знае, че вече трети свидетел твърди, че е имало връзка между президента Георги Първанов и Алексей Петров. Знам и друго, че в Комисията по контрол на ДАНС бяха разпитани всички, свързани с издигането на Алексей Петров в ДАНС. Ако един човек, срещу когото има такива тежки обвинения, е бил назначен в ДАНС, това означава пускане на вълка в кошарата, каза Иван Костов.

"Има хора, които ако бъдат разпитвани под клетва, ще трябва да кажат кой им е повлиял за назначението на Алексей Петров", посочи Костов.

Той каза, че Филчев очевидно лъжесвидетелства. Партнирането ми с него се изразяваше в изпращане на сигнали и завеждане на дела срещу тези, за които са били сигналите, подчерта той.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес