Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костов: Не подценяваме възможността да има невзривили се предмети

22 март 2015, 09:36 часа • 6513 прочитания

Под руините, които са останали, вероятността да има невзривили се предмети не е подценена. Всички компетентни служители, с които държавата разполага, са ангажирани към процеса. На място ще бъде и окръжният прокурор на Пловдив и всички процесуално-следствени действия ще бъдат извършени под конкретен негов надзор. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред Нова телевизия във връзка с действията след взривоете вчера в склад на ВМЗ-Сопот край с. Иганово.

Той посочи, че около 10.00 часа ще има работна среща в Кризисния щаб, който вече е сформиран.

„Тепърва започват сложните преценки на тази динамична ситуация. Снощи нещата бяха по-чисти, периметърът беше отцепен и нямаше жертви. Когато се неутрализира възможността за нови взривове, ситуацията беше под контрол. Днес трябва да се направи компетентна преценка, дали е възможно да пуснем екипите, които ще извършат процесуално-следствени действия”, обясни Костов.

Той уточни, че към момента с бронетранспортьори на Министерството на отбраната се изчиства външният периметър относно отломки и предмети, които биха могли да причинят взрив. „След като се изчисти външният периметър пристъпваме към изчистване периметъра на складовата база като това ще извършат колеги от специализирания отряд за борба с тероризма и сапьори от Министерството на отбраната”, каза още Георги Костов.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес