Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Контрольори: Страх ни е, никой не мисли за нас

31 май 2016, 19:30 часа • 1722 прочитания

Огромни опашки се извиха в бюрото за издаване на абонаментни карти на пл. "Възраждане" в София ден преди да влезе в сила увеличението на цената на билета за еднократно пътуване, видя репортер на Actualno.com.

Само две гишета приемаха билети и талони за замяна, а три издаваха карти. Други четири гишета стояха затворени, въпреки, че в бюрото имаше поне още две служителки. До 17 часа е работило още едно гише, на което хората са чакали в продължение на два часа, когато то е било затворено и се е наложило да се наредят отново на друга опашка.

Обстановката се усложняваше допълнително от жегата, която мъчеше хората, тъй като помещението беше без вентилация, както и от бавната работа на служителките от Центъра за градска мобилност на пл. "Възраждане". Възрастните дами трудно се справяха с техниката и издаването на една карта отнемаше между 10 и 15 минути. Освен това те бяха изнервени от многото работа и си позволяваха да повишават тон на клиентите си. Затова пък стриктно спазваха 15-минутната си почивка, която им се полага на всеки два часа.

Хората от опашката подхвърляха реплики от рода: „Защо не рипне тоя народ? Поне вие младите.“ Друга жена, която питаше какви документи ще са ѝ нужни за издаването на картата попита: „Смъртен акт трябва ли ви?“

Интересен факт е, че имаше немалко хора, които купуваха годишна карта.

Двама контрольори, мъж и жена, се съгласиха да коментират пред Actualno.com предстоящото поскъпване и проблемите, които се очаква да предизвика то за тях. На въпрос дали се притесняват за себе си, мъжът отговори: "Аз се притеснявам, откакто работя като контрольор. Отношението на хората не е добро."

Колежката му добави: "Ние се притесняваме винаги, защото ние сме потърпевшите. Никой не мисли за нас. Изпълняваме си задълженията…"

На въпрос дали се чувстват защитени отговорът беше категоричен: "Не!"

Според тях повишаването на цената на билета за еднократно пътуване не е нормално за нашия стандарт и ще създаде повече проблеми.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес