Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конфедерацията на превозвачите: Блокадите пречат, борим се за оцеляване

09 август 2020, 11:20 часа • 3204 прочитания

„Бих искала да помоля протестиращите там, където се налага да се пропуска общественият превоз на пътници, това да бъде направено, защото бизнесът ни е пострада много от пандемията от коронавирус и сега се борим за оцеляване“. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по бТВ председателят на конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.

"Не сме се обявили против блокадите, a просто изпратихме благодарствено писмо до МВР за това, че бяха освободени пътни артерии, защото смятаме, че възпрепятстването на дейността ни изключително тежко се отразява в момента на всички нас“, каза Милтенова пред кореспондентът на бТВ в Бургас Десислава Генева. „В момента се борим за оцеляване и всяко възпрепятстване на извозването на пътници създава неудобство за хората, които трябва да чакат при задръстванията", каза още председателят на конфедерацията. 

„Ние сме провеждали много мащабни протести по отношение на конкретни искания, които сме поставили за търсене на диалог с правителството и за всичко, което е било необходимо. Ние никога не сме блокирали пътищата с автобусите си. Правили сме протестни шествия и сме преустановявали с рамките на два часа обслужването на гражданите“, добави тя.

„Получихме морална и обществена подкрепа, но никога не сме си позволили да задръстим пътните артерии, за да не могат хората да се придвижват до работните си места. Подкрепяме всеки справедлив протест, но той трябва да е в рамките на закона на определените за това места“, заяви Милтенова.

„Не мога да говоря от МВР, но задължение на полицаите е да съблюдават общественият ред. Когато хората са обявили гражданско неподчинение, има разпоредби в закона, които трябва да бъдат спазени“, каза още тя.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес