Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Кокаиновите крале" чакат екстрадиция в ареста

07 юни 2012, 17:26 часа • 12275 прочитания

Брендо и двамата, сочени като негови приближени в операцията на МВР "Кокаинови крале" ще лежат в ареста, въпреки че Софийският апелативен съд, който гледа мерките им, потвърди втората за Брендо да бъде "подписка".

Матей Боев и Тинко Гарев, които се сочат като връзката на Брендо с човека в Италия окончателно остават в ареста, решиха апелативните съдии. На самия Евелин Банев - Брендо, обаче, който е сочен за лидер на групата, съдът наложи "подписка". Въпреки това той ще стои в ареста, тъй като има мярка "задържане под стража" по дело за пране на пари.

Именно заради мярка по това дело, съдиите както и първата инстанция - градският съд на София отказаха да го задържат и за втори път и по акцията "Кокаинови крале".

Прокуратурата продължаваше да иска втора мярка за Брендо с мотива, че има опасност да се укрие. Адвокатът на Брендо Ина Лулчева с недоумение попита. "Когато някой се намира в затвора, опасността той да се укрие вече е приключила. По-задържан от това не може да бъде. Ако прокуратурата твърди, че той може да избяга, въпреки че е в затвора и три мерки да му наложат ще го направи", каза тя.

Редактор: Петър Проданов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес