Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КНСБ заплаши с радикални действия при нов опит за отмяна на клас "прослужено време"

27 септември 2017, 21:11 часа • 2752 прочитания

„Въпросът за отпадането на добавката за квалификация и прослужено време не стои пред КНСБ", заяви президентът на синдиката Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Той предупреди, че ако поредният опит на бизнеса да премахне допълнителните пари успее, ще има радикални действия.

„Радикална реакция, ако някой се опита да отнеме класа, така че това трябва да е ясно на всички. Това няма да бъде допуснато по никакъв начин и не допускам вариант, в който това да се случи", каза Димитров.

По оценка на КНСБ фискалната политика на правителството, заложена в управленската програма, е консервативна и не дава възможност да се постигне по- висок икономически ръст. Основната критика е насочена към намерението да запазят плоския данък. Димитров пресметна, че бизнесът укрива между 1 и 2 милиарда лева осигуровки.

„Между милиард и два липсват някак в системата за осигуряване от показаните пари, върху които са платени данък върху дохода. Не казвам, че нямам обяснение защо това е така, защото по-големите пари са в ДДС-то, а там измамите са много дебели. Да си потърсим и тези милиард - два и тях да си съберем, както събират и се хвалят, че събират едиколко си пари от това и онова", допълни шефът на КНСБ.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес