Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КНСБ са доволни: От исканите 300 млн., поне 2/3 ще бъдат подкрепени

14 юли 2023, 16:10 часа • 1051 прочитания

"Оптимист съм, че очевидно депутатите чуват гласа на хората. Нашите искания са разумни, да покрият инфлацията. Около 300 млн. са нашите искания, поне 2/3 от тях ще бъдат подкрепени". Това заяви пред БГНЕС Пламен Димитров, председателят на КНСБ.

"Протестите ще продължат в зависимост как вървят разговорите на експертно ниво. Разбрахме се от понеделник да седнем с конкретните експерти на партиите, да напишем конкретните предложения, за да видим кое и как ще бъде припознато в детайли", каза още Димитров.

Още: Сабрутев: Преди да говорим за заплати, трябва да видим как работят системите

По-рано днес от страна на трите партии, подкрепящи кабинета - ГЕРБ, СДС и ДПС, дойде позитивен отговор на исканията на синдиката. По думите на председателя на парламентарната бюджетна комисия от ДПС Йордан Цонев голяма част от мерките ще бъдат приложени. От ГЕРБ заявиха, че следващата седмица ще внесат предложения за повишения на бюджета на държавните структури за около 200 милиона лева.

По-рано през деня протестиращи от КНСБ отвориха пред парламента символичен "магазин на работещите бедни". Те приканиха депутатите, идващи на работа, да пазаруват от него.

Още: Цонев: Исканията на синдикатите са справедливи, ще припознаем част от тях (ВИДЕО)

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес