Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КНСБ: Ако токът поскъпне през есента, може да се стигне до протести

02 юли 2018, 20:00 часа • 2969 прочитания

Президентът на синдикалната федерация КНСБ Пламен Димитров предупреди, че през есента може да се стигне до протести, ако токът отново поскъпне.

Той заяви пред bTV, че ако за поредно тримесечие цената на електроенергията се увеличи, това ще даде пълно основание на хората да потърсят правата си чрез недоволство по улиците.

Според него поскъпването на тока, което влезе в сила от 1 юли, не е толкова голямо, за да се отрази на цените на всички продукти на пазара. По думите му единствено на работещите с природен газ може да се отразят малко повече новите цени.

"Не виздам причина да се вдигат цените на всички услуги заради 2% увеличение на електрическата енергията. Ако тенденцията продължи още едно тримесечие, есента ще видим по-скъпи цени на много повече услуги и продукти. Тогава ще има защо хората да излязат и да се противят", каза Димитров.

Той каза още, че в предприятията, в които има синдикални организации заплатите са средно с 14% по-високи от тези, в които няма подобна структура. Президентът на КНСБ допълни, че синдикатите са една от основните причини за плавното покачване на трудовите възнаграждения в страната.

 

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес